Esther Huijsmans

Esther Huijsmans is projectmanager in sport & events en werkte o.a. mee aan het FIFA WK voetbal, het EK Vrouwenvoetbal, de Olympische Spelen en Tomorrowland Winter. Zij is coach & mentor voor vrouwen in de sport en initiator van KICK-ES, een platform voor en door inspirerende vrouwen in de sport.

 

Zij heeft de KICK-ES Academy opgezet om haar kennis en ervaring op een laagdrempelige manier toegankelijk te maken en door te kunnen geven. 

 

Eind 2018 startte zij met het platform KICK-ES: voor het delen van Kennis, Inspiratie, Connectie voor Kick-ass ladies in Events & Sport. Al jaren liep ze met het idee om een podium te bieden aan inspirerende vrouwen in de sport, de vrouwen die in de sportwereld achter de schermen werken. Deze hardwerkende, meestal weinig zichtbare vrouwen die hun ‘vrouwtje’ staan in een sportwereld die nog steeds grotendeels een mannenwereld is.Zoals zoveel ideeën belandde dit ergens onderaan de ‘things to do’ lijst. Tot ze vanuit nieuwsgierigheid begon met het interviewen van enkele van deze vrouwen. Nieuwsgierig naar hun drijfveren, waarom zij succesvol zijn en wat hun tips zijn voor andere vrouwen die in de sport (willen) werken. Deze interviews waren zo mooi en inspirerend dat ze hier meer mee wilde doen en deze waardevolle informatie graag breder wilde delen. En zo ontstond KICK-ES

 

Met de KICK-ES Academy volgt hierop een verdieping; Esther deelt hier haar best practices van ruim 20 jaar ervaring in de sport- en eventwereld.