Esther Huijsmans

Als jong meisje was ik al geïnteresseerd in voetbal. Het eerste toernooi dat ik actief volgde, was meteen ook een van de mooiste: het EK van 1988 waar Oranje Europees Kampioen werd.
Het knipselalbum heb ik nog steeds ergens in een kast staan. 

 

Tijdens mijn studententijd (in de pre-social media tijd) weet ik nog dat ik ergens een artikel las over een brand manager Nederlands elftal bij Nike; wow, dat dat soort banen bestonden, zoiets wilde ik ook. Ik studeerde op dat moment bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit, dus het was niet de meest logische stap, maar het zaadje was toen al geplant. In die tijd was ik vrij actief naast mijn studie; het leukst vond ik het organiseren van events. En eigenlijk vond ik dat veel leerzamer dan mijn studie.

 

En toen werd het 2000; ik had me aangemeld als vrijwilliger bij het EK en heb die maand als hostess meegeholpen in het stadion, in het UEFA HQ hotel en op Rotterdam Airport. Wat ik toen ‘ontdekte’ is dat er mensen waren die gewoon dit soort evenementen mochten organiseren én er ook nog eens voor betaald kregen. Vanaf dat moment was ik vastberaden om dit zelf ook voor elkaar te krijgen.

 

Fast forward naar 21 jaar verder: inmiddels kan ik met trots zeggen dat mijn droom uitgekomen is. Als projectmanager in de sport & events werkte ik o.a. mee aan het FIFA WK voetbal, het EK Vrouwenvoetbal, de Olympische Spelen en Tomorrowland Winter.

 

In de afgelopen jaren zijn hier wat uitdagingen bij gekomen. Ik ben gestart met het inspiratieplatform voor vrouwen in de sport KICK-ES en ik coach vrouwen in de sport om met vertrouwen te netwerken, zichzelf te positioneren en zichtbaar te zijn. Juist omdat ik zie dat veel vrouwen zich toch nog onnodig klein houden. En dat is zo zonde.
Ik weet wat er mogelijk is, als je er maar zelf in gelooft. En daarom help ik hier anderen ook graag bij.  

 

Heb jij nog vragen? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen.